COSA NOSTRA. AGENDA FORA DE L’AIXADA

GENER 2014

Un concert d’un ex-aixadenc!

 roger

Eleccions europees

S’acosten les eleccions europees i ATTAC ens recorda la seva importància. Les polítiques que marquen el nostre destí provenen de la Unió Europea i només donant-los un gir, serà possible una Europa democràtica, social, ecològica i solidària. Per anar fent boca i conformar un ampli front antineolliberal que lluiti políticament per canviar l’ordre capitalista de la Unió Europea ens proposen les següents jornades:

attac

 

DESEMBRE 2013

El PRÒXIM CICLE DE XERRADES/DEBAT de col·lectivització d’AureaSocial, Fem-lo Comú, abordarà, durant el mes de desembre, la sobirania alimentària, el dret que haurien de tenir tots els pobles a definir la seva política agrària i alimentària.

 

Dijous 12 de desembre, 19:00 h. «Què defensa la sobirania alimentaria? D’on sorgeix? Quins en son els reptes…»    

Presentació a càrrec de la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Carles Soler Novás  i David Fitó Ferrer 

 

Divendres 13 de desembre 19:00h. Presentació del llibre Elogi de l’hort urbà. 

Amb els autors: Albert Vidal Raventós i Vanessa Prades Estévez

 

Dijous 19 de desembre, 19:00 h. Xerrada/debat a càrrec de membres d’ASAC! (Aliança per a la Sobirania Alimentària de Catalunya). «Història, actualitat i reptes del moviment català per la sobirania alimentària» Presentació del Manual de Dinamització Local Agroecològica. amb Guillem Tendero

«Propostes feministes contra l’agronegoci»  Grup de Sobirania Alimentària i Feminismes  amb Ariadna Pomar

 

L’Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya (ASAC!) pretén ser l’espai de referència, de coordinació i d’acció política per la Sobirania Alimentària a Catalunya. Agrupa col·lectius i entitats que treballen per la SbA des de diversos àmbits temàtics, com ara el consum crític, el comerç just, la cooperació internacional, la recerca activista o la producció i la transformació agroecològica.

 

NOVEMBRE 2013

DISSABTE 9 DE NOVEMBRE. Segona Trobada del Multireferèndum a Barcelona. Àurea Social, al carrer Sardenya, 263.

Som lo que Sembrem, amb d’altres col·lectius, impulsa el projecte Multireferèndum a Catalunya. Us deixem uns paràgrafs de la proposta inicial aprovada a Balaguer el 6 d’octubre on van assistir més de 100 persones de diversos col·lectius d’arreu el territori:

Þ     Convocar i autoorganitzar un referèndum múltiple que permeti el posicionament de la societat catalana en relació a les ILP blocades per les institucions parlamentàries en els últims temps; també contemplem la possibilitat que altres qüestions d’actualitat, vehiculades per entitats materialment implicades en la problemàtica, hi siguin incloses

Þ     Cultivar un dispositiu tècnic per aquest procés, capaç d’ampliar al màxim les possibilitats de participació en el mateix. Acabada aquesta primera experiència, es pot posar a disposició pública, perquè pugui ser reproduït lliurement per aquelles iniciatives de caràcter local o nacional interessades a promoure processos populars de posicionament polític, fins a fer-los massius i habituals

Þ     Culminar aquest primer multireferèndum durant les pròximes eleccions europees del 2014

Aquí teniu el detall de la convocatòria amb els temes a tractar en aquesta segona jornada: www.multireferendum.cat. Per dinar, porteu-vos alguna cosa i la compartim al terrat!!


15 I 16 NOVEMBRE 2013.JORNADES sobre la formació universitària davant el paradigma de la Sobirania Alimentària. – Universitat Autònoma de Barcelona.  Sala cinema (Edifici d’estudiants)- Plaça Cívica.

El món avança, les societats avancen. Ja no val tot a l’hora de produir aliments. No val oblidar-se de les persones, dels pobles, dels territoris, de la cultura, de la biodiversitat. Però, això s’explica a la universitat? ¿S’expliquen altres maneres de fer les coses? Parlem d’això!

Aquestes jornades seran un punt de trobada entre el camp i la Universitat per parlar-ne. Per a què la universitat pugui explicar el que fa (i el que podria fer) per incorporar la Sobirania alimentària i per a què el camp pugui explicar què espera de la universitat. Tindrem ponències de persones que ho estan treballant cada dia des d’ambdós costats. Moments de diàlegs i treball conjunt per a construir propostes. A més, col·lectius d’estudiants, cooperatives de consum, organitzacions socials, ONG, tindran un espai al Mercat d’Idees per explicar-nos què fan.

Programa: universitatdelaterra.wordpress.com

 

15 I 16 NOVEMBRE 2013. JORNADES TOT S’HI VAL PER FER FRONT A LES

VIOLÈNCIES? Moviments socials i per la pau: lluites i alternatives.

Àurea Social, al carrer Sardenya, 263.

Quins són els límits de l’acció noviolenta en la resistència i la construcció d’alternatives? De quina manera la  noviolència impulsa processos de transformació social? Què duu a activistes i lluitadores en diferents causes a apostar per la noviolència?

Volem posar sobre la taula les relacions entre violència i l’acció noviolenta en les lluites i resistències que s’estan duent a terme des dels moviments socials i el moviment per la pau. Les jornades són gratuïtes.

Podreu seguir la presentació online a través del nostre canal d’streaming: bambuser.com/channel/puntinfo

Més informació a confederacio.org

El PRÒXIM CICLE DE XERRADES/DEBAT de col·lectivització d’AureaSocial, Fem-lo Comú, versarà, durant el mes de novembre sobre la Memòria històrica de l’anarquisme a Catalunya:

14 de novembre dijous 19:00 h. La cultura llibertària a Catalunya. Xavier Diez
Doctor en Història Contemporània. Professor de la Universitat Ramon Llull. Autor, entre d’altres, del llibre L’anarquisme, fet diferencial català (2013).

 

21 de novembre dijous 19:00 h. Dones, lliures i revolucionàries. Sonya Torres Planells. Doctora en Història de l’art, professora d’història i investigadora de l’anarquisme i de les dones en el moviment llibertari.

 

30 de novembre dijous 19:00 h. Repressió i Llei de la memòria històrica. ARMH – CNT – Fundació Anselmo Lorenzo – Memorial Democràtic – Fundació Ferrer i Guàrdia – Ateneu Enciclopèdic Popular.

 

Activitats paral·leles (a AureaSocial)

De l’1 al 15 de novembre
Exposició.La lluita per l’oportunitat de viure.

 

Divendres, 15 de novembre, 19:00 h. Documentals.Sueños colectivos.Viure la utopia.

 

Divendres, 22 de novembre, 19:00 h. Teatre.Presas en las cárceles de Franco.
Ditirambo Teatre.

 

OCTUBRE 2013

Cicle de Cinema D Barcelona:

‘La força del talent’. 21, 22 i 23 d’octubre de 2013 a les 19:45 i a les 22:15.

‘La Fuente de las mujeres’ de Radu Mihaileanu, França, 2011, V.O.S.E.
18, 19 i 20 de novembre de 2013 a les 19:45 i a les 22:15.

‘Ágora’ d’Alejandro Amenábar, Espanya, 2009, V.O.S.E. 16, 17 i 18 de desembre de 2013 a les 19:45 i a les 22:15.

‘Visión: La historia de Hildegarda de Bingen’ de Margarethe con  Trotta, Alemanya, 2009, V.O.S.E.

Preu de l’entrada: 3 euros

Lloc: Cinemes Alexandra (Rambla de Catalunya, 90, Barcelona)

Organitza: Regidoria de Dona i Drets Civils de L’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels Cinemes Alexandra.

Curs d’Anàlisi de la Realitat Social (CARS)– 4a edició

El Curs d’Anàlisi de la Realitat Social (CARS) vol oferir eines d’anàlisi per aquest temps de grans canvis i interrogants que vivim. Des de diferents perspectives (econòmica, social, política o cultural), el curs no només aspira a fer un diagnòstic complet i plural de la realitat, sinó també a generar debat entre els participants i ensumar possibles alternatives davant de la situació actual. En aquesta quarta edició del Curs introduïm importants novetats: hem potenciat determinats àmbits, hem actualitzat continguts i hem optat per un format de sessions més dinàmiques i participatives.

Un dissabte al mes de 10h a 14h. A partir d’octubre

Coordinat per Llorenç Puig – Més informació del curs i matriculacions aquí

Anàlisi de la Realitat Social

19 oct.

Introducció a l’anàlisi de la Realitat Social. Josep F. MàriaOscar Mateos

30 nov.

Crisi i contracte social (I): una mirada a Catalunya i Espanya. Santi Torres i Salvador Busquets

14 des.

Crisi i contracte social (II): una mirada a Europa. Luis Sols

25 gener

Crisi i contracte social (III): una mirada a la globalització. Francisco Ferrer

22 febrer

Ciutadans o consumidors? una mirada a la realitat
sociocultural. Javier Vitoria 

2ª part

Alternatives i propostes

29 març

Nous Moviments Socials (NMS) i acció col·lectiva Jesús Sanz

06 abril

Governança mundial i agendes internacionals Oscar Mateos

17 maig

Democràcia econòmica: cap a una alternativa al capitalisme. Toni Comín i Elvira Durán 

14 juny

Espiritualitat per la justícia i conclusions. Lucía Ramón 

SETEMBRE 2013

Dimarts 17 de setembre de 2013, a les 21.30. Projecció del documental ‘Conxita Badia no existeix’ d’Eulàlia Domènech. La directora restitueix la memòria de la cantant lírica Conxita Badia, la seva besàvia, tot elaborant un retrat humà i artístic de la dona que inspirà a mestres com Pau Casals, que fou mestra de Montserrat Caballé i que va marcar profundament músics, compositors, crítics i poetes de la seva època.

Lloc: Pl. de les Dones del 36 (entrada pels carrers Torrent de l’Olla o Santa Àgata). En cas de pluja la projecció es durà a terme a l’Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192).

El 25 de maig Monsanto, activistes de tot el món s’uniran a la  Marxa contra Monsanto.

Per què marxem?

• Investigacions científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto poden conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament de tumors cancerígens, infertilitat i defectes congènits.
• Als Estats Units, la FDA, l’Agència encarregada de garantir la seguretat alimentària de la població, és dirigida per Michael Taylor, ex vicepresident de política pública de Monsanto. També a l’USDA, Departament d’Agricultura dels Estats Units, està el cap Roger Beachy, un ex director de Monsanto.
• Recentment, el Congrés dels EUA i el president Obama van aprovar la Llei HR933, més coneguda com ¨ Monsanto Protection Act ¨ que,  entre altres coses, nega autoritat a les Corts federals per cessar la plantació i venda de collites transgèniques encara que representin un risc per a la salut els consumidors.
• Per massa temps, Monsanto ha estat el benefactor dels subsidis a les empreses i el favoritisme polític. Els agricultors orgànics i petits productors pateixen pèrdues, mentre que Monsanto segueix forjant el seu monopoli sobre el subministrament d’aliments del món, incloent exclusius drets de patents sobre les llavors.

• Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient. Els científics van determinar que les plantacions OMG i els seus pesticides han causat la mort massiva d’abelles.

 

Quines són les solucions que defensem?


• Votar amb els diners, comprant orgànic i boicotejant tots les empreses que utilitzen transgènics en els seus productes.

• Que s’etiquetin els productes transgènics perquè els consumidors puguin prendre decisions informades.

• Demanar mes investigació científica sobre els efectes en la salut dels OMG.
• La derogació de les disposicions pertinents de la llei “Monsanto Protection Act” dels EUA.

• Informar el públic sobre els secrets de Monsanto i els benèfics de l’agricultura biològica-dinàmica, un model ja posat en pràctica, també conegut com Agricultura Ecològica, o Permacultura.

• Prendre el carrer per mostrar al món i a Monsanto que no assumirem aquestes injustícies en veu baixa.

Conferències a l’entorn de la crisi econòmica

 
Dijous 18 d'abril, a les 19h
La nova pobresa
Salvador Busquets, exdirector de la Fundació Arrels
Biblioteca Joan Miró (parc Joan Miró/Vilamarí, 61)
 
Dijous 25 d'abril, a les 19h
Les retallades, l'única solució?
Anton Costas, catedràtic de Política Econòmica de la UB
Biblioteca  Trinitat Vella-J. Barbero (Galícia, 16)
 
Dimecres 8 de maig, a les 19h
Els diners públics i el rescat de les entitats financeres
Arcadi Oliveres, economista
Biblioteca Sagrada Família (Provença, 480)

 

XI Jornades de Comerç  Just i Consum Responsable. ‘Sobirania Alimentària, feminisme i consum crític’ Barcelona, 26 i 27 d’abril del 2013


Palau Alòs. C/Sant Pere més Baix, 55 (Barcelona). <M> L1 Arc de Triomf / L4 Jaume I

 

La reflexió sobre el consum responsable o crític i la sobirania alimentària des d’un enfocament amb perspectiva feminista  és encara molt incipient. La Xarxa de Consum Solidari, conjuntament amb la Marxa Mundial de Dones, organitzen aquestes jornades que volen ser un espai per compartir sinèrgies i crear vincles des de diferents moviments socials (feminisme, ecologia, sobirania alimentària i consum crític) amb l’objectiu de construir un discurs sobre la sostenibilitat de la vida.


Les jornades seran un espai per visualitzar el que s’ha fet fins ara en aquest àmbit amb l’objectiu d’anar una mica més enllà. Es combinaran ponències teòriques amb taules rodones i recull d’experiències de producció agroecológica i consum amb la idea d’ incitar a la reflexió i posar sobre la taula obstacles i reptes.

 

Cicle d’activitats formatives ATTAC ACORDEM Abril- Maig 2013

 

c/ Indústria, 65. Local 2. Telèfon: 93 119 35 70

Correu electrònic: contacta@acordem.org http://www.acordem.org

 

Dijous 18 d’abril. 19 hores. Projecció de la pel·lícula «También la lluvia», de Iciar Bollaín. Ficció inspirada en la lluita pel dret a l’aigua a Cochabamba.

 

Dijous 24 d’abril. 19 hores. Projecció de la pel·lícula «Margin Call», de J.C. Chandler. 2012.

Thriller dramàtic sobre les hores prèvies a l’esclat de la crisi financera de 2008 en una important banca d’ inversió a Wall Street.

 

Dimecres 8 de maig. 19 hores. Cicle documentals “Itàlia tan a prop”: projecció de “No TAV: gli indiani di valle”, de Alan Rosenbith.

Documental sobre la lluita contra la construcció del tren d’alta velocitat a la vall de Susa. Subtitulat en castellà. Presentació: Andrea de Lotto.

 

Dijous 9 de maig. 19 hores. Taller obert sobre fiscalitat i serveis públics

Per a analitzar el tema i elaborar propostes alternatives al mantra neoliberal «No hi ha diners». Dirigit per la Comissió de serveis públics d’ATTAC Acordem.

 

Dimecres 15 de maig. 19 hores. Projecció de la pel·lícula «El Capital», de Costa Gavras.

Història de l’ ascens de Marc Tourneuil, un sicari del capital que es converteix en el seu amo i senyor.

 

Dimecres 22 de maig. 19 hores. Cicle documentals “Itàlia tan a prop”: projecció de “Black block”, de Alan Rosenbith.

Documental sobre la repressió del moviment altermundialista a la contracimera del G-8 a Gènova l’any 2001. Subtitulat en castellà. Presentació: Andrea de Lotto.

 

Dimecres 29 de maig. 19 hores. Cicle documentals «Sicko», de Michael Moore. Documental que reflexiona sobre el sistema de salut pública als Estats Units.

 

Setmana “bio” a CATALUNYA

Del 26 d’abril al 4 de maig es porta a terme la “Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica” de Catalunya. Aquest esdeveniment coincideix amb BioCultura Barcelona, que actualment és la cita anual més important del sector professional ecològic al país i a tot l’estat espanyol. La fira forma part d’aquesta setmana i és un dels seus actes més destacats.

Més info a: http://vidasana.org/noticias-vidasana/catalunya-setmana-bio.html

Biocultura BCN. 20 anys

La fira BioCultura compleix amb aquesta edició 20 anys a Barcelona. La cita és al Palau Sant Jordi del 25 al 28 d’abril. Més de 300 activitats paral·leles, 70.000 visitants, 700 expositors, 16.000 referències de productes d’alimentació ecològica...

 

2 thoughts on “COSA NOSTRA. AGENDA FORA DE L’AIXADA

 1. juegos navegador español mmorpg

  ?Es el tiempo preciso para pensar ciertos planes para el tiempo
  futuro y ser feliz. He leido este articulo y si pudiera desearia proponerte algunas cosas interesantes o consejos.

  Puede ser tu puedas escribhir los siguientes ensayos en relacion a este escrito.
  Me gustaria leer muchisimo mas informacion acerca dee este topico

  Chekea y visita mi web blog: juegos navegador español mmorpg

Comments are closed.